Havlíčkův Brod Brielle Comité
Stichting Havlíčkův Brod Brielle Comité
HBBC
Nieuws
Nieuws
Het jaarverslag van het HBBC vindt u hier:  Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2017
Voor het nieuws van 2017 en eerdere jaren, zie ons jaarverslag (bovenaan deze pagina).
In februari 2018 kwam een muziekgroep en de Brodse directeur van het theater/ bioscoop naar Brielle voor de Open Dag van de vernieuwde Dukdalf Bres. Een mooie gelegenheid om te zien hoe sport, bibliotheek en theater elkaar kunnen versterken.
1 April in Brielle Het lange Paasweekeinde was een goed moment voor onze vrienden uit Havlíčkův Brod om naar Brielle te komen. Dus maakten ca 35 inwoners de trip terug in de tijd naar 1572 en hielpen bij het verdrijven van de Spaanse bezetters en genoten van het 1 April spektakel in de Brielse binnenstad.
8 Mei in Havlíčkův Brod De ambachtenmarkt was dit keer op het marktplein in het centrum, lekker compact en daardoor druk. De oliebollen waren bijna niet aan te slepen. Ons bakkersteam bakte er ca 1200! En die vonden allemaal hun weg naar bekende of onbekende inwoners van Brod.
In juni gingen de Brielse leerlingen naar Havlíčkův Brod Een groep van 32 leerlingen en 4 begeleiders vertrokken op maandagavond, om na een nacht doorrijden in Brod aan te komen. Daar werd kennis gemaakt met de gastgezinnen en de medeleerlingen uit Brod. Na diverse excursies en gezellige bijeenkomsten ging de reis via Praag weer terug. Veel ervaringen rijker kwamen de leerlingen op zondagochtend terug in Brielle.
Begin september bracht het Brielse College een bezoek aan hun collega’s in Havlíčkův Brod. Daar werd de opening van de Tsjechische Monumentendag en de viering van de stichting van Tsjecho-Slowakije in 1918 meegemaakt.
Lichtjesavond 14 december 2018 Terwijl iedereen in september nog genoot van het mooie weer, waren de organisatoren van het HBBC al druk in de weer met de plannen voor de kerstboom en de Lichtjesavond. Onderdak werd gevonden voor een groot kinderkoor uit Brielle’s zusterstad, sponsors werden weer benaderd, een programma gemaakt. Veel werd geregeld, waar je als bezoeker van de Lichtjesavond (gelukkig) niets van merkt. Dan kan iedereen gewoon genieten van de boom, de lichtjes en dit jaar het OŘÍŠEK kerstkoor. Dit koor trad niet alleen op tijdens de Lichtjesavond, maar ook in de Plantage, op de kerstmarkt in Zwartewaal en in de Sjoel.